Сирний пиріг

Опубліковано 20.12.2010 у рубриці Кулінарні витребеньки

Сирний пиріг

Тісто:
мука – 1,5 стакана
цукор – 0,5 стакана
вершкове масло – 100-125 грам
розпушувач – 1 чайна ложка

Сирна начинка:
сир – 450-500 грам
сметана – 0,75-1 стакан
яйця – 3 штуки
цукор – 0,5 стакана або на смак
ванільний цукор – 1 чайна ложка
родзинки, нарізані маленькими кубиками або соломкою, сухофрукти – за бажанням

Творчий процес:
Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром. Муку змішати з розпушувачем і додати в масло.
Всі інгредієнти перемішати руками – повинна вийти мучна крихта – це і є тісто.

Сир розім’яти вилкою або протерти за допомогою блендера. До сиру додати сметану, яєчні жовтки і добре перемішати.

Білки збити з цукром в густу піну, щоб при нахилі миски білки не виливалися. З’єднати збиті білки з сирною масою і акуратно перемішати.

У форму для випічки або на деко насипати 2/3 тіста. Зверху викласти сирно-білкову масу і посипати тістом, що залишилось. Випікати пиріг в розігрітій до 180°с духовці ~25-30 хвилин.

Залиште коментар