
Якось мій коханий чоловік смакував кексиком по давним-давно перевіреному рецепту і, зітхнувши, сказав: “А все-таки він не такий як в дитинстві”.
А я подумала: “Вызов принят!” і пішла читати в інтернеті рецепти і відгуки про кекс “ТОТ САМЫЙ”, “по ГОСТу”, “со вкусом детства”…
Експерименти з випікання і поїдання кексів тривали близько тижня і увінчались успіхом. Переможця визначено і нагороджено почесним місцем в моєму кулінарному записнику :)
Сподіваюсь, що і Вам цей кексик буде до смаку!
Потрібні продукти:
200 грам вершкового масла (кімнатної температури)
200 грам цукру
1 пакетик ванільного цукру (за бажанням)
4 яйця
2 столові ложки коньяку
150 грам борошна
50 грам картопляного крохмалю
0,5 чайної ложки розпушувачу
родзинки, цукати, горіхи, вишні…за смаком
Творчий процес:
Масло збиваємо міксером доки не побіліє (близько 5 хвилин). Додаємо цукор і продовжуєм збивати ще 5 хвилин.
В окремій ємності змішуємо яйця і коньяк. І поступово, по ложці додаємо у масляно-цукрову суміш. Цей процес займає ще хвилин 15. Потрібно, щоб весь цукор розчинився (готовність можна перевірити, розтерши між пальцями крапельку суміші, якщо цукор не відчувається – готово). Отримана маса повинна бути шовковистою, гладкою та дуже ніжною.
Борошно, крохмал та розпушувач просіюємо разом не меншн трьох разів, щоб борошно набрало повітря.
Висипаємо борошно в масляно-яєчну суміш і розмішуєм міксером 20-30 секунд.
Можна додати родзинки (їх потрібно завчасно залити окропом на 5 хвилин, злити воду, засипа родзинки двома ложками борошна та перемішати).
Випікаємо у змащеній маслом формі 50 хвилин при температурі 180-200 градусів Цельсія. Даємо остигнути 2 години та посипаємо цукровою пудрою.
Кекс виходить дуже ніжним та смачним з витонченим вершковим смаком!
КОМЕНТАРІ