Ягідний пиріг “Ням-Нямка”

Опубліковано 23.01.2013 у рубриці Кулінарні витребеньки

Ягідний пиріг “Ням-Нямка”

Якось в гостях у подружки розпробувала дуже смачний пиріг з ягодами, ну просто НЯМКА і я б навіть сказала НЯМ-НЯМКА (так його і назву):) По гарячих слідах попросила ссилочку на рецептик і наступного ж дня кинулась кулінарити.

Як виявилось пиріг не тільки смачний, а й швидкий і простий в приготуванні!

Тож рекомендую всім лінивим любителям солоденького.

Потрібні продукти:

Для тіста:
100 г масла
0,5 стакану сметани
0,5 чайної ложки згашеної соди
50 грам цукру
2-2,5 стакани муки

Для начинки:
1,5-2 стакини свіжих або розморожених і відціджених ягід. Може бути чорниця, ожина, вишня, смородина, полуниця… на що вистачить фантазії.

Заливка:
2 яйця
1 стакан сметани
100 грам цукру
2 столові ложки муки
ваніль та кориця за смаком

pyrig z jagodamy2 Ягідний пиріг Ням Нямка

Творчий процес:

Масло розтоплюємо на повільному вогні, розмішуємо в ньому цукор. Знімаємо з вогню і додаєм сметану. Поступово додаєм просіяну муку, вимішуємо тісто руками. Змащуємо деко олією і формуємо нижній шар пирога, незабуваючи про бортики.

Викладаємо в один шар ягоди.

Робимо заливку: міксером збиваємо сметану, яйця, цукор, ваніль та муку.

Заливаємо ягоди. Зверху можна притрусити корицею.

Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах.

Виходить надзвичайно ніжний пиріг! Смачного :)

Залиште коментар