Віднайшла рецепт цього пирога у кулінарному записнику мами. Пам’ятаю, в дитинстві ми часто ним ласували. От вирішила відновити традицію і спекти “Золоту ниву”.
Потрібні продукти:
Для тіста:
125 грам маргарину
0,5 стакану цукру
1 яйце
3 столові ложки сметани
1 пакетик розпушувача для тіста (10 грам) або 1 чайна ложка соди.
мука
Для начинки:
Густе яблучне варення. (Можна використати будь-яке інше варення, головне, щоб воно було густим.)
Творчий процес:
Маргарин перетираємо з цукром. Додаємо яйце та сметану. Муку змішуємо з розпушувачем і поступово додаємо до решти продуктів. Замішуєм густе тісто. Розділяєм на 2 рівні частини.
З однієї частини тіста формуємо нижній шар пирога з невеличкими бортиками.
Викладаємо шар варення.
Другу частину тіста тремо на терці і викладаємо поверх шару з варенням.
Випікаємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
КОМЕНТАРІ