Празький торт

Опубліковано 13.03.2010 у рубриці Кулінарні витребеньки

Празький торт

Тісто:
яйця – 4 штуки
цукор – 2 стакани
какао – 4 ложки
сода – 2 чайні ложки
сметана – 400 грам
мука – 2 стакани

Пропитка:
вино – 1/2 стакана
цукор – 1/2 стакана

Крем:
сир – 300 гр
цукор – за смаком
сметана – 1 стакан

Творчий процес:
Цукор перетерти з какао, збити з яйцями. Додати соду погашену оцтом і сметану. Перемішувати, додаючи муку.
Поставити випікати.

А за цей час готуєм пропитку. Варим цукор з вином (червоним, краще домашнім) 30-40 хв (поки не набридне :)) постійно помішуючи, має почати загустати…я рідко дочікуюсь того моменту :)

Крем може бути будь-який, я збиваю сир, сметану і цукор до однорідної, не дуже густої маси.

Коли корж готовий розрізаєм його на 2 частини і змащуєм пропиткою. Потім кремом. Зліплюєм це все до купи :) Опля … тортик готовий!

Прикрашаєм хто чим знайде: або залишками крему, або потертим шоколадом, або не прикрашаєм і одразу з’їдаєм ;) Смачного!

Залиште коментар