Еклери – дуже смачні заварні тістечка!

Опубліковано 27.03.2013 у рубриці Кулінарні витребеньки

Еклери – дуже смачні заварні тістечка!

Якщо хочеться побалувати себе та близьких чимось смачненьким, один з найкращих варіантів в такому випадку – еклери: готувати їх не дуже складно, а десерт виходить просто надзвичайним!

Потрібні продукти:
Для тіста:
1 саткан води
100 грам маргарину
0,5 чайної ложки солі
180 грам муки
4 яйця

Для крему:
500 мл молока
1 стакан цукру
2 яйця
2 столові ложки муки
1 столова ложка ванільного цукру


Творчий процес:
Кип’ятимо воду, розтоплюємо в ній маргарин, додаємо сіль. В киплячу воду висипаємо муку, добре перемішуємо і варимо 2 хвилини.

Отриману масу трушки остуджуємо. Додаємо одне яйце, добре перемішуєм, потім друге, знову перемішуєм. Решту яєць додаєм таким же чином.

Деко застилаєм папером для випічки. Десертною ложкою або кондитерським шприцом формуємо невеличкі кульки чи подовгасті “ковбаски”. Випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

Поки тістечка печуться готуємо заварний крем.

Молоко, цукор, яйця, муку і ваніль збиваємо блендером. Отриману масу переливаємо в алюмінієву каструльку і варимо, постійно помішуючи, доки крем не почне загустати.

Остуджуємо крем і наповнюємо ним тістечка з допомогою кондитерського шприца.


Насолоджуємось смаком і вдячними поглядами назавжди підкорених друзів і близьких :)

Один коментар

  1. НЯМА!!!!!

Залиште коментар