Дрова під снігом

Опубліковано 8.11.2010 у рубриці Кулінарні витребеньки

Дрова під снігом

Один з моїх улюблених тортиків. Відомий також під назвами “Смерекова хата” та “Монастирська хата”. Процес приготування довгий і клопіткий, але тортик того вартий.

тісто:
яйця – 3 штуки
цукор – 5 столових ложок
мед – 2 столові ложки
масло – 50 грам
сода – 1 чайна ложка (загасити оцтом)
мука – 3,5 стакани

начинка:

вишні в власному соці – 0,5 літри
цукор – 2 столові ложки

крем:

сметана – 0,5 літри
цукрова пудра – 100 грам

творчий процес:
Замісити тісто. Розділити його на 16 частин (15 для трубочок, 1 для основи), або розкатати один пласт і розрізати його на 15 смужок, тісто, що залишиться, піде на основу для тортика.

Вишні (без кісточок!) пересипаємо в друшляк і посипаєм цукром.

Скручуєм трубочки. Розкатуєм один корж відповідного розміру з тіста, що залишилось. Випікаєм 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Складаємомо трубочки на корж. Кожен шар промазуємо кремом (можна ще посипати горішками). Шари будуть з 5,4,3,2 і 1 трубочки. Залишимо торт просочитися. Зверху можна прикрасити потертим білим шоколадом.
дрова під снігом Дрова під снігом

Залиште коментар